WELLNESStour

Voor wellness zit u in het Sauerland helemaal goed. In dit gebied zijn er talloze sauna- en wellnessfaciliteiten. Een perfecte wellnesstour bestaat uit intensieve beweging, gezonde voeding en voldoende ontspanning.  Onderstaand krijgt u uitleg over de verschillende sauna- en massagemogelijkheden en een voorbeeld van een wellnesstour van 3 dagen. 

Das Sauerland ist der richtige Ort für Wellness. In diesem Bereich gibt es zahlreiche Sauna- und Wellnesseinrichtungen. Eine perfekte Wellnesstour besteht aus intensiver Bewegung, gesunder Ernährung und ausreichende Entspannung. Diese Seite richtet sich an Niederländer, die weniger Wellness-Tradition haben als in Deutschland. 

Solebad

Een solebad (pekelbad) is een bad met een zoutgehalte (meestal zeezout ) tot 6%. Werkt zeer effectief bij de behandeling van huid-aandoeningen, verkoudheid, slechte concentratie en slapeloosheid. Voel de kracht van water, zout en warmte. Op termijn krijgt AquaOlsberg weer een solebad, deze is echter nu gesloten!

Cardiofitness

Wil je graag fit worden, meer uithoudings-vermogen of afvallen? Dan is cardio-fitness perfect voor jou! In onze Fitnesshütte kun je naast krachttraining ook aan cardiofitness doen. Train je met krachttraining vooral je spierkracht, met cardiofitness komt met name jouw uithoudingsvermogen aan bod. 

Luchtkuur 

Winterberg is een luchtkuuroord. Genezende klimaatwandelingen zijn een combinatie van lichte bewegingen onder gunstige klimatologische omstandigheden. Het traint het hart en de bloedsomloop, vermindert stress, versterkt het immuunsysteem en bevordert de algemene gezondheid.

Finse sauna

De Finse sauna wordt ook wel ‘opgietsauna’ genoemd en de temperatuur is tussen de 80 en 100 graden. Bij deze sauna wordt de cabine opgewarmd door een kachel met lavastenen die overgoten worden met water. Deze warmte wordt opgenomen door jouw lichaam. Doordat je transpireert, voer je afvalstoffen af uit het lichaam. Ook maak je meer witte bloedlichaampjes aan, waardoor je een betere weerstand ontwikkelt.

Kruidensauna

Behoefte aan mentale ontspanning? Kom dan heerlijk tot rust in de kruidensauna. Dit is de perfecte sauna om alle drukte en stress te vergeten. Door de reinigende kruiden als munt, tijm en rozemarijn, ervaar je een moment van rust. Deze sauna is overigens niet zo heet als de Finse sauna (70 graden), maar is nog steeds aardig warm - dus neem wel af en toe pauze tussen je saunagangen. Ontspanning gegarandeerd!

Kristalsauna

De naam kristalsauna vertelt al dat hier iets bijzonders gebeurt. De natuurlijke magie van kristallen is voelbaar in deze sauna. Je ervaart de zuiverende en beschermende kracht van amethist. Dit violet kleurige kristal heeft dezelfde ontspannende eigenschappen als lavendel. De energie in de kristalsauna wordt nog eens versterkt door ammoniet. Deze steensoort heelt, reinigt en beschermt je lichaam.

Sauna met zoutkristallen

Kan voor jou de sauna niet heet genoeg worden? Kies dan voor en sauna met zoutkristallen. Deze sauna is perfect voor de saunabezoekers die het niet erg vinden om flink te zweten, de ruimte wordt namelijk opgewarmd tot 70 graden. De zoutkristallen reinigen ook nog eens de lucht, waardoor jouw luchtwegen ook weer een goede reinigingsbeurt krijgen. Perfect voor als je last hebt van verkoudheid of andere kwaaltjes. 

Infraroodsauna

De infraroodsauna zit qua hitte tussen een Finse sauna en een kruidensauna in, tussen de 35 tot 60 graden. Bij een infrarood sauna wordt de cabine niet verwarmd door warme lucht maar door de warmte uit warmte elementen. De infraroodstralers werken rechtstreeks in op je lichaam. Het bevordert de bloedsomloop en is goed voor stijve spieren. In onze Fitnesshütte hebben wij een infraroodsauna.

Stoomcabine

In een stoomcabine ligt de luchtvochtigheid zeer hoog (98%) en is de temperatuur gemiddeld (rond de 45 graden celsius). Mocht je last hebben van een onzuivere huid, dan is dit de juiste sauna voor jou! De hete stoom met etherische oliën zorgt er namelijk voor dat de huid tot diep in de poriën wordt gereinigd. Ook heeft de stoomcabine een goede werking op de spieren en neemt het stress en vermoeidheid weg. 

Shiatsu massage

In het Japans betekent ‘shiatsu’ vingerdruk. De therapeut drukt op meridianen. Dat zijn energiebanen, die door de druk gestimuleerd worden om weer goed, of beter, te functioneren. Met een shiatsu-massage wordt de ‘Qi’ (levensenergie) weer in balans gebracht. Een beetje zoals bij accupunctuur, maar dan zonder naalden. 

Chinese massages

Tui Na, ook wel bekend als een Chinese massage, is een eeuwenoude traditionele massagetechniek die is gericht op de energiestromen door het lichaam. Hierbij worden verschillende massagetechnieken gebruikt - zoals kneden, rollen en het bewerken van specifieke drukpunten - om het lichaam in goede conditie te brengen. 

Ayurvedische massage

Deze massage komt voort uit de Indiase geneeskunst. Bij deze massage wordt met warme olie gewerkt. Daarin zitten kruiden die passen bij jouw ‘dosha’. Deze massage is niet per se gericht op het ontspannen van de spieren, meer op het in balans brengen van je energie en het ondersteunen van je immuunsysteem.

Thaise massage

De Thai kennen de kunst van het masseren als geen ander volk ter wereld. In vergelijking met andere massages is de Thaise massage een vrij stevige massage, waarbij de masseur op de energiebanen masseert en rek- en strekbewerkingen uitvoert. De Thaise massage gaat ervan uit dat spanningen onder andere wordt opgeslagen in de spieren. 

Lomi Lomi massage

Lomi Lomi is een unieke helende massage afkomstig van de mooie eilanden van Hawaii. Massage, adem en dans worden hier gecombineerd met lange strijkbewegingen, diepe massages en zachte gewrichts-ontspannende technieken. Voor erg nuchtere mensen misschien niet de makkelijkste kennismaking met massage. 

Mindfulness massage

Van denken naar voelen. De mindfulness massage brengt je helemaal in het hier en nu. Laat je gedachten los, kom in contact met je lichaam en met jezelf. Voel de spanning uit je lichaam verdwijnen en merk hoe je spieren en gewrichten zich ontspannen. Deze massage voelt als langzaam ontwaken uit een diepe slaap. Genieten met je volste bewustzijn.

Wellnesstour
Voor prijzen zwembad en sauna klik hier: