TOPLokatie Loire

Châteauxtour

Château Chambord is ons startpunt - op Google Maps gaat de Châteauxtour van rechts naar links (zie hier onder). Château Chambord wordt gezien als één van de indrukwekkendste kastelen langs de Loire. Het kasteel bestaat uit 365 torens, 440 kamers en 282 schoorstenen en is dus immens groot. Het is gebouwd in een renaissance stijl en je kunt zowel de binnenkant als de buitenkant bewonderen. Binnen kun je van alles leren over de renaissance en het leven in het kasteel. De verschillende vertrekken staan vol met prachtige kunst en bijzondere meubels. Je kunt het kasteel daarnaast beklimmen, waar je een weids uitzicht op de omgeving hebt. Om het Château Chambord heen vind je veel mooie tuinen en er wordt van alles georganiseerd in de zomermaanden. Zo kun je er paardrijden, een boottocht maken of genieten van de lichtshow die elke avond wordt getoond.

Château de Blois bevindt zich in het dorpje Blois en is in de 15e eeuw gebouwd door Koning Lodewijk XII. Het is een goed voorbeeld van de Italiaanse Renaissance bouwstijl en de later bijgebouwde vleugel is een typisch voorbeeld van de Frans Renaissance stijl. Je kunt de verschillende indrukwekkende vertrekken bewonderen en er bevindt zich daarnaast een museum met 16e en 17e eeuwse schilderkunst en een museum met veel beeldhouwwerk. Eén van de bekendste onderdelen van het kasteel is de wenteltrap in de Frans I vleugel. Deze bijzondere trap bevindt zich gedeeltelijk buiten het kasteel en wordt versierd met de mooiste beelden en emblemen. Bij elke stap zal je weer nieuwe dingen zien en het is dan ook zeker een aanrader.

Château de Cheverny is een mooi kasteel dat zich aan de rand van het bos van Cheverny bevindt. Het is in de 17e eeuw gebouwd en is sindsdien bewoond door dezelfde familie. Het was één van de eerste kastelen die opengesteld werd voor publiek en je kunt er dan ook van alles zien en beleven. Het kasteel zelf staat vol met mooie kunstwerken en antieke meubels. Ook vind je er een Kuifje tentoonstelling, omdat het kasteel model heeft gestaan voor het kasteel in de strip. Buiten vind je daarnaast een jachthondenkennel met meer dan 50 honden.

Het Château de Chaumont-sur-Loire vind je in het stadje Chaumont-sur-Loire. Het kasteel bevindt zich op een heuvel hoog boven het stadje en geeft je dus een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Het is daarnaast ook een heel mooi kasteel met een sprookjesachtige sfeer, waar je verstelt zult staan van zowel de binnenkant als de buitenkant. De tuinen zijn het hoogtepunt van het kasteel. Je kunt er heerlijk wandelen en je hebt dan een prachtig uitzicht over het kasteel. Ook bevindt er zich in het tuinen een experimenteel gedeelte. Dit deel van de tuin heeft elk jaar een ander thema en staat vol met kunstwerken.

Château d’Amboise ligt in het stadje Amboise, direct aan de oever van de Loire. Het kasteel torent hoog uit boven de stad en je hebt er dan ook een mooi uitzicht over de omgeving. Château d’Amboise is erg bijzonder doordat de gotische bouwstijl is gemengd met de Renaissance bouwstijl. Dit zorgt voor een bijzonder bouwwerk, waar je je ogen uit zal kijken. Je kunt verschillende vertrekken in het kasteel bewonderen, zoals de kapel, de wachtzaal en de raadzaal. Daarnaast is dit kasteel ook de plek waar Leonardo Da Vinci zijn laatste jaren heeft doorgebracht en uiteindelijk is begraven.

Het prachtige Château de Chenonceau ligt vlakbij het stadje Chenonceaux en is gebouwd over de rivier, de Cher. De witte muren steken af tegen het blauwe water van de rivier en dit zorgt voor een prachtig plaatje. Het is een mooi en elegant kasteel dat prachtig is van zowel binnen als buiten. Je kunt er verschillende vertrekken bezichtigen en van alles leren over het kasteel en zijn bewoners. Ook vind je er een expositie van moderne kunst en er is dus van alles te zien. Buiten bevinden zich de prachtige tuinen, waar je heerlijk kunt wandelen. Er is een boerderij, een bloementuin en een grote moestuin te vinden. Daarnaast is er recent ook een labyrint aangelegd. Je kunt het kasteel en zijn tuinen ontdekken met een audiotour.

Chateau de Nitray in de vallei van de Cher, toont een Renaissance architectuur van de XVe en XVIe eeuw en is wellicht het minst spectaculair in onze Châteauxtour. Het is echter wél een château dat doordrongen is van de wijncultuur en die ook het Musée de la vigne et du vin herbergt waar u alles kunt leren over de traditionele wijnambachten. Om uw bezoek af te sluiten, kunt u genieten van de wijnen van het landgoed. Het château de Nitray wordt vermeld in de wijngids van Hachette en is er trots op gekwalificeerd te zijn voor de labels "vignoble et découverte" en "caves touristiques". Op 10 hectare grond ten westen van het château worden 3 witte druivensoorten (Sauvignon, Chenin, Chardonnay) en 3 rode druivensoorten (Cabernet franc, Côt en Grolleau) verbouwd.

Château de Villandry bevindt zich in Villandry aan de rivier de Cher. Ook dit kasteel is weer een typisch voorbeeld van de renaissance bouwstijl. Van de middeleeuwse burcht is alleen nog de donjon over en die is erg mooi om te zien. Daarnaast staat het Château de Villandry vooral bekend om zijn prachtige tuinen. Je vindt er een bloementuin, een moestuin en een kruidentuin. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van alle groene planten en bomen. Het bestaat uit 3 terrassen, waarbij de bovenste vol staat met fonteinen en watervallen, de middelste staat vol met bomen en is een siertuin en de onderste is de moestuin. Vanuit de torens van het kasteel heb je een prachtig uitzicht op de tuinen.

Château d’Azay-le-Rideau is een prachtig kasteel aan de rivier de Indre. Het kasteel ziet er sprookjesachtig uit met zijn torens en witte muren. Het heeft veel Italiaanse invloeden en heeft een prachtig centraal trappenhuis met beeldhouwwerken op het plafond. Door het hele kasteel heen vind je indrukwekkende kunstwerken en beelden en het is dus absoluut een bezoekje waard. De omgeving van het kasteel is heerlijk groen en je kunt er dus goed wandelen door de tuinen en de prachtige natuur.

Château d’Ussé is een prachtig kasteel gelegen tussen de rivier de Indre en het woud van Chinon. Het is een sprookjesachtig kasteel en heeft dan ook de schrijver van Doornroosje geïnspireerd voor zijn verhaal. Het kasteel bestaat uit vele witte torentjes en het heeft invloeden uit de middeleeuwen, de gotiek en de renaissance. De vertrekken van het kasteel zijn rijkelijk versierd met kunstwerken en schilderingen. Ook is er een prachtige kerk te bezichtigen en kun je de Koninklijke kamer bewonderen. In het omliggende woud en de tuinen kun je heerlijk wandelen en genieten van de mooie natuur.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
Download het KML bestand van deze Tour naar uw routeplanner of maak een nieuwe lijst aan in Google Maps. Laden Sie die KML-Dateien von diesem Tour in Ihren Routenplaner herunter oder speichern Sie eine neue Liste in Google Maps.

Châteauxtour

Château Chambord ist unser Ausgangspunkt - auf Google Maps geht die Châteauxtour von rechts nach links. Das Château Chambord gilt als eine der beeindruckendsten Burgen entlang der Loire. Das Schloss besteht aus 365 Türmen, 440 Zimmern und 282 Kaminen und ist daher immens. Es ist im Renaissancestil erbaut und Sie können sowohl das Innere als auch das Äußere bewundern. Im Inneren können Sie alles über die Renaissance und das Leben im Schloss erfahren. Die verschiedenen Räume sind voller schöner Kunst und besonderer Möbel. Sie können auch die Burg besteigen, von wo aus Sie einen weiten Blick auf die Umgebung haben. Rund um das Château Chambord finden Sie viele schöne Gärten und in den Sommermonaten ist alles organisiert. Sie können reiten, eine Bootsfahrt machen oder die Lichtshow genießen, die jeden Abend gezeigt wird.

Das Château de Blois befindet sich im Dorf Blois und wurde im 15. Jahrhundert von König Ludwig XII. Erbaut. Es ist ein gutes Beispiel für den Architekturstil der italienischen Renaissance und der später hinzugefügte Flügel ist typisch für den französischen Renaissancestil. Sie können die verschiedenen beeindruckenden Räume bewundern und es gibt auch ein Museum mit Gemälden aus dem 16. und 17. Jahrhundert und ein Museum mit vielen Skulpturen. Einer der bekanntesten Teile des Schlosses ist die Wendeltreppe im Flügel von Frans I. Diese spezielle Treppe befindet sich teilweise außerhalb des Schlosses und ist mit den schönsten Statuen und Emblemen geschmückt. Sie werden mit jedem Schritt neue Dinge sehen und es wird definitiv empfohlen.

Das Château de Cheverny ist ein wunderschönes Schloss am Rande des Cheverny-Waldes. Es wurde im 17. Jahrhundert erbaut und wird seitdem von derselben Familie bewohnt. Es war eine der ersten Burgen, die der Öffentlichkeit zugänglich gemacht wurden, und man kann dort alle möglichen Dinge sehen und erleben. Das Schloss selbst ist voller wunderschöner Kunstwerke und antiker Möbel. Dort finden Sie auch eine Tim und Struppi-Ausstellung, da das Schloss im Comic als Vorbild für das Schloss diente. Draußen finden Sie auch einen Jagdhundezwinger mit mehr als 50 Hunden.

Das Château de Chaumont-sur-Loire befindet sich in der Stadt Chaumont-sur-Loire. Das Schloss liegt auf einem Hügel hoch über der Stadt und bietet Ihnen daher einen schönen Blick auf die grüne Umgebung. Es ist auch ein sehr schönes Schloss mit einer märchenhaften Atmosphäre, in der Sie sowohl von innen als auch von außen begeistert sein werden. Die Gärten sind das Highlight des Schlosses. Sie können einen schönen Spaziergang genießen und haben einen schönen Blick über die Burg. Es gibt auch einen experimentellen Teil in den Gärten. Dieser Teil des Gartens hat jedes Jahr ein anderes Thema und ist voller Kunstwerke.

Das Château d'Amboise befindet sich in der Stadt Amboise direkt am Ufer der Loire. Das Schloss thront hoch über der Stadt und Sie haben einen schönen Blick auf die Umgebung. Das Château d'Amboise ist etwas ganz Besonderes, da sich der gotische Baustil mit dem Baustil der Renaissance vermischt. Dies ergibt ein besonderes Gebäude, in dem Sie begeistert sein werden. Sie können verschiedene Räume im Schloss bewundern, wie die Kapelle, den Warteraum und die Ratskammer. Darüber hinaus ist dieses Schloss auch der Ort, an dem Leonardo Da Vinci seine letzten Jahre verbrachte und schließlich begraben wurde.

Das wunderschöne Château de Chenonceau befindet sich in der Nähe der Stadt Chenonceaux und ist über dem Fluss Cher gebaut. Die weißen Wände heben sich vom blauen Wasser des Flusses ab und dies schafft ein schönes Bild. Es ist ein wunderschönes und elegantes Schloss, das sowohl innen als auch außen wunderschön ist. Sie können verschiedene Räume besuchen und alles über das Schloss und seine Bewohner erfahren. Dort finden Sie auch eine Ausstellung moderner Kunst, so dass es viel zu sehen gibt. Draußen sind die schönen Gärten, in denen Sie spazieren gehen können. Es gibt einen Bauernhof, einen Blumengarten und einen großen Gemüsegarten. Außerdem wurde kürzlich ein Labyrinth errichtet. Sie können das Schloss und seine Gärten bei einer Audiotour entdecken.

Das Chateau de Nitray im Tal des Cher zeigt eine Renaissance-Architektur des 15. und 16. Jahrhunderts und ist vielleicht das am wenigsten spektakuläre in unserer Châteauxtour. Es ist jedoch ein von Weinkultur durchdrungenes Schloss, in dem sich auch das Musée de la Vigne et du Vin befindet, in dem Sie alles über das traditionelle Weinhandwerk erfahren können. Um Ihren Besuch abzurunden, genießen Sie die Weine des Weinguts. Das Château de Nitray ist im Hachette-Weinführer aufgeführt und stolz darauf, für die Labels "vignoble et découverte" und "caves touristiques" qualifiziert zu sein. Auf 10 Hektar Land westlich des Schlosses werden 3 weiße Rebsorten (Sauvignon, Chenin, Chardonnay) und 3 rote Rebsorten (Cabernet Franc, Côt und Grolleau) angebaut.

Das Château de Villandry befindet sich in Villandry am Fluss Cher. Dieses Schloss ist auch ein typisches Beispiel für den Baustil der Renaissance. Von der mittelalterlichen Burg, die sehr schön zu sehen ist, ist nur noch der Bergfried erhalten. Darüber hinaus ist das Château de Villandry vor allem für seine schönen Gärten bekannt. Sie finden einen Blumengarten, einen Gemüsegarten und einen Kräutergarten. Sie können spazieren gehen und alle grünen Pflanzen und Bäume genießen. Es besteht aus 3 Terrassen, die obere ist voller Brunnen und Wasserfälle, die mittlere ist voller Bäume und ist ein Ziergarten und die untere ist der Gemüsegarten. Von den Türmen des Schlosses haben Sie einen schönen Blick auf die Gärten.

Das Château d'Azay-le-Rideau ist eine wunderschöne Burg am Fluss Indre. Das Schloss sieht aus wie ein Märchen mit seinen Türmen und weißen Mauern. Es hat viele italienische Einflüsse und eine schöne zentrale Treppe mit Skulpturen an der Decke. Im gesamten Schloss finden Sie beeindruckende Kunstwerke und Statuen und es ist auf jeden Fall einen Besuch wert. Die Umgebung des Schlosses ist wunderbar grün und Sie können daher durch die Gärten und die wunderschöne Natur spazieren.

Das Château d'Ussé ist eine wunderschöne Burg zwischen dem Fluss Indre und dem Wald von Chinon. Es ist ein Märchenschloss und hat den Dornröschenschreiber für seine Geschichte inspiriert. Das Schloss besteht aus vielen weißen Türmen und hat Einflüsse aus dem Mittelalter, der Gotik und der Renaissance. Die Räume des Schlosses sind reich mit Kunstwerken und Gemälden geschmückt. Es gibt auch eine schöne Kirche zu besuchen und Sie können die königliche Kammer bewundern. In den umliegenden Wäldern und Gärten können Sie spazieren gehen und die schöne Natur genießen.